Personale

Primo 2017 er der 17 fuldtidsansatte og to deltidsansatte i Grønlands Statistik. To årsværk anvendes til de større eksternt finansierede opgaver primært energistatistikken og arbejdet med lovmodellen.

 

Rammer i form af overenskomster og bevillinger

Grønlands Statistik er ligesom den øvrige offentlige sektor underlagt en central styring af løn og central tildeling af personaleboliger. Rammebetingelserne – sammenholdt med en stigende opgavemængde – betyder, at Grønlands Statistik i de kommende år må imødese en voksende udfordring med at rekruttere og fastholde personale med de nødvendige kvalifikationer.

 

Nye kompetencer

Arbejdsopgaverne i Grønlands Statistik er ændret i de senere år. Grønlands Statistik modtager i stigende grad indberetninger til statistikkerne elektronisk og offentliggørelserne sker i dag udelukkende gennem Grønlands Statistiks hjemmeside med den tilhørende statistikbank.

Grønlands Statistik har i løbet af de seneste tre år indgået aftale med andre styrelser under Selvstyret om, at disse mod betaling varetager Grønlands Statistiks opgaver i forbindelse med støttefunktioner indenfor IT, regnskab og tolkning. Fremadrettet overvejes det, om der med fordel også kan indgås samarbejde om de personaleadministrative opgaver.

Samlet set betyder ovenstående, at opgaver vedrørende bogholderi, arkivering, indtastning og indsamling af data, grafisk opsætning, IT-support og tolkning i løbet af de seneste 5-10 år er blevet væsentligt reduceret, og at kravene til personalesammensætningen i Grønlands Statistik gradvist er blevet ændret, således at næsten alle medarbejdere fremadrettet skal have kompetencer indenfor kerneopgaven statistikproduktion. Den øgede brug af elektronisk indberetning og offentliggørelse har været årsag til, at der kan produceres flere statistikker, og at brugerne har mulighed for at udtrække mere detaljerede oplysninger end tidligere. For at denne udvikling kan fortsætte, er der brug for at fastholde og rekruttere medarbejdere med kompetencer indenfor IT, databehandling og dataanalyse.

 

Grønlands Statistik er opmærksom på organisationens sårbarhed overfor opsigelser og på betydningen af at kunne rekruttere ansatte med de rette kompetencer. Der skal derfor fokuseres på fastholdelse af Grønlands Statistiks nøglemedarbejdere samt på at øge Grønlands Statistiks synlighed blandt grønlandske studerende med henblik på at tiltrække dygtige medarbejdere.

 

Fastholdelse

Et fagligt udviklende arbejdsmiljø anses som centralt i forbindelse med fastholdelse af medarbejdere. Grønlands Statistik skal skabe rammerne for at medarbejderne kan tage ansvaret for egen faglig udvikling.

 

Dagligdagen skal indeholde afvekslende opgaver. Udover de løbende drifts-opgaver skal der være tid til at arbejde med prioriterede udviklingsprojekter evt. i samarbejde med forskere, studerende samt analytikere ansat i den offentlige administration.

 

Grønlands Statistik skal understøtte medarbejdernes engagement ved at tilbyde attraktive muligheder for efteruddannelse, deltagelse på konferencer og anden kompetenceudvikling. Den specialiserede faglige udvikling kan ske gennem kurser hos de nordiske statistikkontorer og eventuelt andre internationale samarbejder for nationale statistikkontorer. I samarbejde med centraladministrationens kursusafdeling og lokale uddannelsesinstitutioner skal det desuden undersøges, om der kan skabes tilstrækkelig interesse for, at også mere specialiserede uddannelsesbehov kan tilbydes lokalt. Oplæring i brug af de nødvendige IT-redskaber kan i dag i stort omfang tilgodeses gennem E-learning.

 

Rekruttering

Det grønlandske uddannelsessystem er kun i meget begrænset omfang rettet mod at udvikle de kompetencer, som Grønlands Statistik efterspørger. En meget lille del af gymnasieeleverne vælger matematik på højt niveau, og på de videregående uddannelser i Grønland kræver det et aktivt tilvalg i forbindelse med valgfag, opgave og specialeemner at udvikle de kompetencer, som Grønlands Statistik efterspørger.

 

Grønlands Statistik ønsker at øge sin synlighed på uddannelsesinstitutionerne ved at deltage i undervisningsforløb, afholde kurser og medvirke i vejlednings-forløb i forbindelse med opgaver. Grønlands Statistik vil desuden løbende søge praktikanter både blandt studerende i Grønland og blandt grønlandske studerende i Danmark.

 

Grønlands Statistik vil gøre beslutningstagerne opmærksomme på, at det grønlandske uddannelsessystem savner fokus på undervisning i IT, matematik og naturfag allerede fra folkeskoleniveau.

 

Konsulenter og ansatte udenfor Grønland

Grønlands Statistik har i dag 3 faste medarbejdere ansat med bopæl udenfor Grønland samt en medarbejder på tidsbegrænset kontrakt. De faste medarbejdere udenfor Grønland har alle været ansat i Grønlands Statistik i minimum otte år. Ansættelser udenfor Grønland har været nødvendig på grund af rekrutteringssituationen, og for energistatistikkens vedkommende har det desuden været hensigtsmæssigt med en ansat, der geografisk er placeret tæt på den centrale samarbejdspartner i Nationalt Center for Miljø og Energi ved Risø udenfor Roskilde. Fremadrettet er det naturligvis målet, at nye medarbejdere skal arbejde fra kontorerne i Nuuk. På grund af problemer med at rekruttere lokalt kan det imidlertid være fornuftigt i perioder at supplere med kortidsansættelser udenfor Nuuk eller at bruge konsulenter fra de øvrige nordiske statistikkontorer fremfor at anvende ressourcer på at oplære personale, der kun opholder sig kort tid i Grønland.

 

Nationalregnskabet og betalingsbalancen udarbejdes i dag med konsulent-bistand fra Danmarks Statistik. Området kræver en så omfattende specialviden, at der også i årene fremover kalkuleres med bistand fra Danmarks Statistik.